MENIU

FOCAR de Covid la cea mai mare fabrică producătoare de telefoane iPhone în China! Situația amintește de debutul pandemiei din Wuhan

RCoronavirus

Cea mai mare fabrică din lume care produce telefoane iPhone, amplasată în oraşul Zhengzhou, din centrul Chinei, a recunoscut, miercuri, că este afectată de un focar de Covid-19. Anunțul este cu atât mai șocant cu cât vorbim, pe de o parte, despre țara unde a apărut ptimul astfel de focar care a dus la pandemia de coronavirus cu care omenirea s-a luptat timp de doi ani și, pe de altă parte, despre țara cu măsuri sanitare stricte, care ţin în continuare în izolare zeci de milioane de locuitori.

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 300.000 de persoane, a dat asigurări că "operaţiunile şi producţia sunt relativ stabile", în pofida descoperirii acestui focar de coronavirus, relatează Agerpres.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a confirmat că "un număr mic de cazuri de Covid-19 au fost descoperite", fără a preciza în mod exact de câte cazuri este vorba, dar a subliniat că zvonurile care circulă pe Internet privind zeci de mii de contaminări sunt "complet false".

"Impactul este controlabil", a precizat Foxconn, care a dat asigurări că "previziunile de producţie pentru trimestrul actual rămân nemodificate".

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Virusul SARS-CoV-2 a fost identificat pentru prima dată în urma unui focar din Wuhan, China, în decembrie 2019. Încercările de a-l limita acolo au eșuat, permițând virusului să se răspândească în alte zone din China și, ulterior, în întreaga lume.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat focarul o urgență de sănătate publică de interes internațional la 30 ianuarie 2020 și o pandemie la 11 martie 2020.

În prezent, pandemia a provocat 633,912,484 de cazuri și 6,58 milioane de decese confirmate, fiind una dintre cele mai mortale din istorie.

Mai multe articole despre:
covid focar covid fabrica telefoane iphone china