MENIU

Fetiță în vârstă de doi ani, rănită în atacul împotriva unei biserici în Indonezia, a murit

Fetiţa de doi ani rănită în atacul cu cocktail molotov împotriva unei biserici în Indonezia a decedat luni.

Fetița se număra printre cei patru copii afectați în urma atacului comis duminică de un bărbat care circula cu motocicleta, purtând un tricou inscripționat "jihad", scrie Agepres.

El a lansat cocktailul său molotov contra acestei biserici în provincia Kalimantan, partea indoneziană a insulei Borneo.

La momentul atacului, copiii, în vârstă de la doi la patru ani, se jucau în parcarea bisericii din orașul Samarinda.

Fetița a fost grav arsă "și doctorii nu au mai putut din nefericire să o salveze, a murit în această dimineață", luni, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției locale, Fajar Setiawan.

Ceilalți copii, care au suferit răni mai puțin grave, rămân internați în spital.

Presupusul autor al atacului a fost arestat. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, care și-a ispășit deja o pedeapsă cu închisoarea pentru implicarea sa într-un proiect de atentat cu bombă în 2011 contra unor personalități, dintre care predicatori musulmani moderați și șeful anti-terorismului, conform poliției.

Această agresiune reprezintă un nou atac împotriva unei minorități religioase din Indonezia, țara cu cei mai mulți musulmani din lume, dar a cărei populație numără de asemenea mulți creștini, hinduși și budiști.

În august, un adolescent care se declarase obsedat de gruparea jihadistă Statul Islamic înjunghiase un preot într-o biserică și încercase să detoneze o bombă artizanală.

Mai multe articole despre:
deces Indonezia atac copil biserică