MENIU

Fenomen extrem de rar în cea mai caldă țară din lume - Furtună de grindină - Cât de dese vor fi în viitor - VIDEO

Fenomen extrem de rar în cea mai caldă țară din lume - Furtună de grindină - Cât de dese vor fi în viitor - VIDEO

Schimbările climatice sunt ireversibile. Cercetătorii sunt îngrijorați că după ce în cea mai caldă țară din Golful Persic s-a produs o furtună de grindină.

”N-am mai văzut atâta grindină iarna de 15 ani”, potrivit  fostului director al Departamentului de meteorologie din Kuwait, Mohammed Karam.

O furtună rară de grindină în Kuwait, una dintre cele mai calde ţări deşertice din lume, i-a făcut să se bucure pe unii locuitori, însă îngrijorează cercetători în privinţa consecinţelor modificărilor climatice asupra acestei ţări bogate de la Golful Persic, relatează AFP.

Grindina a căzut marți și miercuri, la Umm al-Hamam, la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala Al-Kuwait.

Copiii au trecut la haine groase pentru a lua sferele de gheață, iar internetul și rețelele de socializare au fost inundate de fotografii şi înregistrări video cu grindina.

Grindina cade ”rar” în Kuwait, însă acest fenomen rar s-ar putea multiplica în anii viitori, din cauza modificărilor climatice, avertizează Mohammed Karam, potrivit news.ro.

În această ţară de la Golful Persic, bogată în petrol, vara se înregitrează călduri extreme, iar Kuwaitul riscă să devină un loc în care să nu se poată trăi în anumite perioade ale anului, din cauza încălzirii globale, potrivit unor cercetători. De obicei, sunt temperaturi foarte mari. În 2016, Kuwaitul a înregistrat un record mondial de 54 de grade Celsius.

În anumite părţi ale ţării, temperaturile ar putea creşte cu 4,5 grade Celsius faţă de temperaturile medii istorice în perioada 2071-2100, estimează Autoritatea Publică a Mediului.