MENIU

Federica Mogherini, o reprezentantă a "generaţiei Erasmus" care promovează pe scena europeană

Federica Mogherini, o reprezentantă a "generaţiei Erasmus" care promovează pe scena europeană

Federica Mogherini, numită sâmbătă pentru a prelua funcţia de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, este o reprezentantă a "generaţiei Erasmus" care promovează pe scena europeană, conform afirmaţiilor premierului italian Matteo Renzi, relatează AFP.

Ea trebuie să ilustreze această nouă Europă pe care Renzi, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a UE, o doreşte mai deschisă faţă de cetăţeni, mai apropiată de tineri şi mai solidară, bazându-se mai mult pe o comunitate a valorilor decât pe o monedă unică.

Mogherini, care a împlinit 41 de ani la 16 iunie, era deja unul dintre cei mai tineri miniştri italieni din Guvernul lui Renzi, numit în februarie, şi o persoană aproape necunoscută de opinia publică.

Spre surprinderea tuturor - în special a preşedintelui italian Giorgio Napolitano, care se îndoia de competenţele sale - ea a fost numită atunci la Ministerul de Externe în locul carismaticei şi experimentatei Emma Bonino, în vârstă de 65 de ani, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
UE Consiliul European federica mogherini