MENIU

Explozii Bruxelles. Mărturia șocantă a unui martor: ”Trenul de metrou a oprit. Am simțit...”

Un jurnalist din Bruxelles care se afla la metrou în apropiere de stația în care a avut loc explozia de marți dimineață a povestit în timp real pe Twitter prin ce a trecut.

”Sunt la metoru, între stațiile Schuman și Maelbeek. Tocmai am fost opriți din cauza unui ”incident pe linii”. Am auzit niște zgomote surde undeva, în depărtare” este unul dintre primele mesaje pe care jurnalistul le-a publicat pe contul său de Twitter.

Acesta a povestit că, la scurt timp după aceea, a simțit un ”vânt” puternic, după care trenul s-a oprit și călătorii au fost evacuați prin tunel. ”Imediat după ce am plecat din stația Schuman am simțit un vânt puternic și mi-au pocnit urechile. Trenul de metrou s-a oprit imediat. Am fost evacuați prin spatele trenului, între Schuman și Maelbeek. În timp ce eram evacuați, era fum în tunel. Am ajuns în stația Arts-Loi după ce am mers pe șine”, a mai povestit acesta.

Două deflagrații puternice au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei, marți dimineață. Guvernul belgian a anunțat că investighează un atac terorist. Televiziunea publică belgiană precizează că cel puțin 13 persoane au murit și 35 au fost rănite. La o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. Între timp, gradul de alertă teroristă în Belgia a fost ridicat la cea mai înaltă treaptă.