MENIU

Serie de explozii puternice în mai multe oraşe din Somalia, inclusiv în capitala Mogadishu

Mai mulţi jihadişti, militanţi ai Al-Shabaab, s-au detonat, joi, într-o zonă aglomerată din oraşul Bardhere, din Somalia, informează presa locală. Cel puţin două persoane au fost ucise. O explozie a fost semnalată şi în apropierea ambasadei Turciei din capitala Somaliei.

UPDATE: Două femei au fost ucise în atacuri, iar bilanţul victimelor probabil va creşte.

"Un vehicul-capcană a explodat la restaurantul Banadir, situat pe plaja Lido. Acum sunt schimburi de focuri", a declarat un reprezentant al Poliţiei, Ahmed Ibrahim.

Miliţiile islamiste Al-Shabaab, afiliate reţelei teroriste Al-Qaida, au revendicat atacul.

"Am atacat restaurantul Banadir, au loc lupte în interior", a declarat Abdiasis Abu Musab, un reprezentant al organizaţiei teroriste, relatează site-ul AllAfrica.com.

Într-un alt incident, un vehicul a explodat, cel mai probabil prematur, în faţa Ambasadei Turciei din Mogadishu, transmite Associated Press.

UPDATE: Poliţia susţine că 14 persoane au fost rănite în exploziile din Badhere.

UPDATE: Explozii urmate de focuri de armă şi în Mogadishu, în Somalia. În Capitală, atacul jihadiştilor ar avea loc într-un restaurant de pe plajă, aflat în apropierea Ambasadei Turciei.

Explozie puternică în Badhere, joi după amiază, după ce mai mulţi militanţi jihadişti ai Al-Shabaab s-au detonat într-o zonă aglomerată a oraşului somalez. Nu se ştie, la acest moment, câţi oameni şi-au pierdut viaţa sau câţi au fost răniţi.


Mai multe articole despre:
Somalia explozii Mogadishu al-shabaab