MENIU

Explozie puternică într-un bloc din Torino. Un copil de 4 ani a murit, alte 4 persoane, dintre care 2 români, grav rănite - FOTO + VIDEO

Sursa foto: Twitter

O explozie puternică a avut loc, marți, în oraşul italian Torino. În urma incidentului cumplit, un copil de 4 ani şi-a pierdut viaţa, iar patru persoane, dintre care doi români, au fost rănite. Dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii de gaz.

Explozia a pus la pământ o clădire cu mai multe apartamente din Torino. Din blocul cu şase apartamente, locuite în majoritate de imigranţi din Europa de Est, au rămas în picioare doar câteva ziduri înconjurate de moloz. Până la sosirea pompierilor, localnicii au scos din ruine câţiva răniţi, potrivit Italy24News.

În urma incidentului cumplit, un băiat de doar 4 ani, dintr-o familie albaneză, a murit. După câteva ore de căutări, pompierii au găsit trupul neînsufleţit. Mama acestuia reuşise să alerteze serviciul de urgenţă, deşi era şi ea blocată sub dărâmături. Femeia a fost, ulterior, internată la spital.

Unul din români este internat în stare foarte gravă, cu arsuri de gradul II și III pe 50% din corp. Acesta este intubat, iar medicii nu sunt siguri că îl vor putea salva.  Explozia s-a produs chiar în ziua în care bărbatul împlinea 22 de ani, în momentul în care pleca la serviciu, după ce dormise în apartamentul tatălui său, aflat temporar în România. Un alt român a suferit, din fericire, doar răni minore.

La fața locului s-au deplasat, la scurt timp, primarul oraşului Torino şi alte oficialităţi. Din constatări s-a aflat că această clădirea nu era racordată la reţeaua de gaze, iar locatarii foloseau butelii pentru gătit şi încălzire.

În urma cercetărilor, s-a constatat că dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii de gaz.

Mai multe articole despre:
explozie torino victime explozie torino