MENIU

Explozie la un baraj al poliției din Daghestan: bilanțul urcă la trei morți şi 18 răniţi

<p>Explozie la un baraj al poliției din Daghestan: bilanțul urcă la trei morți şi 18 răniţi</p>

O femeie și-a pierdut viața din cauza rănilor provocate luni de o explozie la un baraj al poliției în Daghestan, ridicând la trei morți bilanțul atacului, a anunțat marți guvernatorul acestei republici din Caucazul rus, Ramazan Abdulatipov, citat de AFP.

"Luni dimineață, se înregistrau deja doi morți: polițiști", a declarat el agenției ruse de presă Interfax. "La sfârșitul zilei, a mai încetat din viață o femeie grav rănită", a precizat Ramazan Abdulatipov, potrivit Agerpres.

Explozia a avut loc atunci când polițiștii au încercat să inspecteze o mașină la un post de control din apropierea localității Djemikent, lângă Marea Caspică, potrivit filialei locale a Ministerului de Interne.

Cel puțin 18 persoane au fost rănite, a făcut cunoscut luni Ramazan Abdulatipov.

Explozia a fost provocată de un dispozitiv de aprindere legat la două obuze de artilerie aflate în mașină, echivalentul a 30 de kilograme de TNT (trinitrotoluen), a menționat într-un comunicat, citat de agențiile ruse de presă, Comitetul antiterorist național (NAK).

Incidentele armate și atacurile vizând forțele de ordine sunt deosebit de frecvente în Daghestan, o mică republică vecină cu Cecenia devenită un refugiu pentru extremiștii islamiști.

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat treptat, depășind granițele acestei republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mișcare islamistă înarmată activă în întreg Caucazul de Nord.

În decembrie, un atac revendicat de organizația Statul Islamic a făcut un mort și 11 răniți în apropierea fortăreței Derbent, oraș turistic din Daghestan.

 

Mai multe articole despre:
explozie morţi poliţie Daghestan persoane rănite