MENIU

Explozia de la Podul Kerci ar putea fi lovitura fatală, cu efect întârziat, pentru Armata rusă

Chiar dacă, oficial, explozia care a afectat Podul Crimeii pe 8 octombrie nu ar fi avut efecte majore, se pare că a redus la jumătate capacitatrea de transport a Armatei Ruse, ale cărei rezerve s-au redus seminifcativ, susțin militarii ucrainei. Potrivit colonelului Roman Svitan, Podul de la Kerci era cea mai scurtă și eficientă cale de aprovizionare a trupelor din regiunile Herson, Zaporijjia și, parțial, din Donețk. 

Potrivit strategului militar ucrainean, 70% din muniția necesară trupelor rusești din zonele respective ajungea via Kerci-Crimeea și doar 30% pe alte căi terestre.

 

După explozia din 8 septembrie, aproape că nu mai există aprovizionare militară pe benzile auto de pe Podul Crimeii.

 

"Deteriorarea podului a perturbat calendarul și volumul de aprovizionare pentru zona de operare din sud, dar încă nu le-a oprit complet. Starea generală a furnizării muniției militare către Crimeea și spre sud a scăzut cu aproximativ jumătate. Capacitatea de transport a scăzut cu 50%. Pentru a restabili complet podul, rușii au nevoie de luni, dacă nu chiar de un an..." - a menționat generalul ucrainean.

 

Chiar și autorităților de la Moscova au estimat că operațiunile de reparare a podului afectat de explozie se vor încheia in mai anul viitor.

 

Presa ucraineană a mai scris că situația generală a transporturilor din Rusia continentală spre peninsula Crimeea este îngreunată și de faptul că odată cu apropierea iernii vântul crește în intensitate și feriboturile nu pot circula în unele zile.

Mai multe articole despre:
explozie pod kerci crimeea pod explozie razboi ucraina