MENIU

Elon Musk cere sume uriașe după ce a ajutat Ucraina cu sateliții Starlink

Elon Musk / Sursa foto: Profi Media

Cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, cere sume uriașe după ce a ajutat Ucraina cu sateliții Starlink. El vrea ca țara aflată în plin război să plătească factura la internet. Acum câteva zile Musk a postat pe Twitter o propunere prin care Ucraina să recunoască pierderea de teritorii. 

O publicație internațională a publicat, la începutul săptămânii, că Elon Musk ar fi discutat direct cu Vladimir Putin înainte de a posta pe Twitter mesajul său de pace în Ucraina. Întrebat tot pe Twitter dacă informația este adevărată, Musk a scris: „Nu, nu este. Am vorbit cu Putin o singură dată, acum în jur de 18 luni. Subiectul discuției a fost spațiul”.

După acest incident, Elon Musk a cerut sume uriașe pentru internetul Starlink ucrainean. Acesta a precizat că acest serviciu costă 400 de milioane de dolari pe an și dorește să primească această sumă până la finalul anului 2023.

Acesta a solicitat Departamentului Apărării SUA să își asume costurile pentru sateliții săi puși la dispoziție până acum în mod gratuit pentru Ucraina. Mai mult, fondatorul SpaceX a transmis Pentagonului că ar putea sista acest serviciu dacă nu i se vor achita câteva zeci de milioane de dolari în fiecare lună. 

Mai multe articole despre:
Elon Musk internet ucraina razboi ucraina