MENIU

Economia Italiei, în ”ofsaid” uriaș după ratarea calificării la CM

Consecințele financiare ale ratării calificării la Cupa Mondială din Rusia vor fi devastatoare pentru Italia, relatează Bloomberg, citând declarațiile unui fost președinte al Federației de Fotbal.  

Un miliard de euro, la atât estimaează costul eșecului squadrei azzura Franco Carraro, senator în partidul fostului premier Silvio Berlusconi.

Suma uriașă ar rezulta din cumularea unor pierderi punctuale, pornind de la cele ale companiilor de turism și aeriene ce ar fi urmat să transporte și să se ocupe de cazarea a zeci de mii de italieni în Rusia și ajungând la pierderile barurilor și teraselor care transmit meciurile.

O altă analiză, făcută de cotidianul economic Il Sole 24, a estimat că numai din scăderea de publicitate pentru meciurile Cupei Mondiale din 2018 și reducerea sponsorizărilor pentru națională s-ar pierde 100 de milioane de euro.

Și Puma, firma oficială de echipament sportiv a echipei Italiei, va avea pierderi, estimate la peste 140 de milioane de euro de către un expert italian, consultat de Bloomberg. Grosul ar veni din scăderea vânzării de tricouri cu circa un milion și jumătate de unități.

Italia va llipsi de la Cupa Mondial pentru prima dată din 1958, după un egal alb cu Suedia.

Mai multe articole despre:
Rusia Italia cupa mondiala bufon