MENIU

EBOLA în EUROPA. Femeie cu simptomele bolii, internată într-un spital din Berlin

<p>EBOLA</p>

Serviciile de urgență din Berlin au izolat un centru pentru locuri de muncă și au transportat la spital o femeie care prezenta simptome de îmbolnăvire cu Ebola, informează marți presa germană, care citează angajați de pe ambulanță, relatează Reuters și Xinhua, conform Agerpres.

Pentru moment nu există nicio informație oficială în legătură cu identitatea femeii sau starea sa de sănătate, nici dacă aceasta a călătorit în una dintre țările afectate de Ebola din Africa de Vest. Reporterii Reuters aflați la fața locului au afirmat că alte persoane de la centrul pentru locuri muncă au primit permisiunea să plece.

În decurs de cinci luni, epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariția acestei febre hemoragice extrem de contagioase în 1976, s-a soldat cu 1.229 de morți, potrivit celui mai recent bilanț al OMS, care cuprinde date până în 16 august: 466 în Liberia, 394 în Guineea, 365 în Sierra Leone și patru în Nigeria.

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febră hemoragică Ebola urgență de sănătate publică mondială și a recomandat măsuri excepționale în țările afectate.

Mai multe articole despre:
ebola epidemie ebola ebola europa simptome ebola