MENIU

Dr. Anthony Fauci: Vaccinul anti-COVID ar trebui să fie o cerință pentru zborurile interne

Dr. Anthony Fauci / Sursa foto: Profi Media

Cel mai important expert în boli infecțioase al SUA, Anthony Fauci, a declarat că Statele Unite ar trebui să ia în considerare o cerință de vaccinare pentru călătoriile aeriene interne, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus care a contribuit la zile de întreruperi pentru companiile aeriene unde lipsesc membrii echipajului, din cauza infectării cu Sars-Cov-2.

Deși a remarcat că există avantaje și dezavantaje la o astfel de mișcare, imunologul american a spus că este „doar încă una dintre cerințele pe care cred că este rezonabil să o luăm în considerare”, împreună cu cerințe similare la unele universități și locuri de muncă, relatează The Washington Post.

„Acesta este un alt stimulent pentru a vaccina mai mulți oameni. Dacă vrei să faci asta cu zboruri interne, cred că asta ar trebui luat în considerare în mod serios”, a precizat acesta.

Anthony Fauci a afirmat în septembrie că va sprijini un mandat de vaccinare pentru zborurile din SUA. Senatorul Dianne Feinstein și Rep. Don Beyer au introdus o legislație care ar adăuga o cerință de vaccin pentru căile aeriene și trenurile din SUA, fără niciun rezultat. În noiembrie, secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, a citat alte strategii pentru stoparea coronavirusului, inclusiv mascarea și vaccinarea lucrătorilor din industria de turism, ca fiind „foarte eficiente”, dar asta a fost înainte de descoperirea variantei sud-africane, Omicron.

Mai multe articole despre:
Anthony Fauci vaccin covid zboruri