MENIU

Două victime ale incendiului de la Colectiv, tratate la spitalul de arși din Newcastle

Spitalul de arși Royal Victoria Infirmary (RVI) din Newcastle participă la operațiunile internaționale de salvare a victimelor incendiului de la clubul Colectiv, din București, prin tratarea a două persoane. Cei doi bărbați au ajuns, în Anglia, cu o aeronavă NATO și, în prezent, se află la Secția de Terapie Intensivă a spitalului. Ei vor suferi câte o intervenție chirurgicală în această săptămână, înainte de a intra în programul de reabilitare fizică și psihologică, scrie Chronicle Live, citată de HotNews.ro.

Dr. Sarah Pape, specialist principal la RVI, a jucat un rol esențial în coordonarea eforturilor de salvare, zburând în România pentru a evalua situația arsurilor pacienților. Nouă dintre aceștia au ajuns în Marea Britanie. 

"Când am auzit de incendiul de la București am fost îngrozit de numărul mare de victime și m-am întrebat cum poate face față un singur oraș unei asemenea catastrofe. Am decis imediat să călătoresc în România. În trei ore am fost acolo. Câteva zile la rând am evaluat mai mulți pacienți și i-am sfătuit pe chirurgii români cu privire la intervențiile chirurgicale", a declarat Dr. Sarah Pape. 

Din lista scurtă cu 20 de pacienți, Dr. Pape a selectat 12 care au fost apți să călătorească în Marea Britanie, Norvegia și Finlanda. 

Avionul NATO C17 a ajuns în Marea Britanie luni dimineață, iar pacienții au fost transportați către spitalele din Newcastle, Chelmsford, Swansea, Bristol, Liverpool, Manchester și Birmingham. 

"Ținând cont de amploarea dezastrului, victimele au primit îngrijire de înaltă calitate în regim de terapie intensivă în spitalele din România. Medicii s-au comportat excelent. Aceasta a fost o experiență care trebuie să ne facă să deschidem ochii și să gândim o strategie europeană în cazul în care o tragedie similară ar avea loc în viitor", a anunțat Dr. Sarah Pape.