MENIU

Donald Trump vrea ca bărbatul să fie ''bărbat" şi femeia "femeie"

Administrația Trump are de gând să definească irea strictă a genului ca fiind o stare biologică imutabilă determinată încă de la naștere, potrivit publicaţiei The New York Times. Intenţia liderului de la Casa Albă este considerată drept cea mai  drastică mișcare în direcţia restrângerii drepturilor persoanelor transgender. 

Potrivit unei note a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, agențiile guvernamentale cheie trebuie să adopte o definiție explicită și uniformă a genului "pe o bază biologică clară, bazată pe știință, obiectivă și administrabilă".

Definiția propusă de agenție ar defini sexul fie ca fiind bărbătesc sau feminin, neschimbat și determinat de organele genitale cu care se naște o persoană, iar orice dispută legată de sex ar trebui să fie clarificată pe baza testelor genetice.

Cotidianul american susține că noua definiție ar anula practic opţiunile existente în multe legislaţii federale şi în baza cărora aproape 1,5 milioane de americani au optat pentru un alt gen decât cel natal (cu sau fără operaţie de schimbare de sex).

Potrivit reprezentanţilor comunităţii LGBT consultaţi de The New York Times, o astfel de modificare ar echivala cu afirmația că „transgenderul nu există”.

Discursul virulent împotriva minorităţilor sexuale a fost considerat chiar de fostul preşedinte american Barack Obama drept unul dintre elementele cheie ale victoriei lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.  
Mai multe articole despre:
trump