MENIU

Donald Trump se încălzește pentru revenirea la Casa Albă. Miza care va schimba politica Statelor Unite

Donald Trump / Foto: Profi Media

Donald Trump urmărește cu orice preț să ajungă din nou președintele Statelor Unite. Săptămâna viitoare au loc alegerile de la jumătatea mandatului prezidențial. Se dă bătălia uriașă nu doar pentru revenirea fostului republican, dar și pentru actuala susținere a lui Joe Biden. Dacă președintele își va pierde din legitimitate, atunci congresul ar putea să nu mai fie atât de deschis pentru ajutoarele către Ucraina. 

Alegerile din 8 noiembrie de la jumătatea mandatului prezidențial din Statele Unite scot în joc toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și mai mult de o treime din mandatele din Senat.

Rezultatul alegerilor va modela politica internă și externă a Statelor Unite pe care o vor aborda congresmanii americani în următorii doi ani. Așadar, noua distribuție a mandatelor între democrați și republicani va dicta direcția în care se vor îndrepta Statele Unite.

Fostul președinte Donald Trump ar urma să își anunțe candidatura pentru Casa Albă dacă susținătorii săi din Partidul Republican vor câștiga competițiile interne.

Analiștii se așteaptă la o schimbare a majorității politice în cel puțin o Cameră a Legislativului. Într-un sondaj YouGov desfășurat în ultima săptămână, 56% dintre votanții înregistrați nu mai sunt de acord cu acțiunile președintelui Joe Biden și doar 44% îl mai susțin.

Miza este uriașă pentru că dacă democrații își vor pierde din putere, atunci poziționarea Statelor Unite în actualele conflicte internaționale este în pericol. În acest moment, Senatul condus de Kamala Harris este la doar două mandate diferență de a fi preluat complet de republicani.

Potrivit sondajelor, republicanii ar urma să cucerească și Camera Reprezentanților cu o diferență de aproape 30 de mandate în fața democraților.

Problemele majore cu care se confruntă Statele Unite sunt cele care vor decide soarta alegerilor. Inflația, locurile de muncă, economia, atacurile în masă și armele de foc, dreptul la avort, și cel mai important, sprijinul militar trimis către Ucraina. De la începutul invaziei ruse, Statele Unite au trimis Kievului asistență militară de peste 18 miliarde de dolari. 

Mai multe articole despre:
Donald Trump casa alba alegeri sua