MENIU

Donald Trump face un pas înapoi în faţa Rusiei, sancţiunile puse pe pauză

Preşedinetele Donald Trump a anunţat, luni, amânarea aplicării unor noi sancţiuni economice contra Rusiei, potrivit The Washington Post.  

Decizia, susţin jurnaliştii, ar fi fost luată la o întâlnire pe care liderul de la Casa Albă a avut-o, duminică seară, cu consilierii săi de securitate națională, Trump s-a arătat nemulţumit de faptul că ambasadorul american la ONU a declarat, într-o emisiune TV, că o serie de sancţiuni contra unor companii ruseşti vor fi anunţate, luni, de către şeful Trezoreriei.

Sursele citate de Washington Post au afirmat că este puțin probabil ca Donald Trump să aprobe orice sancţiuni suplimentare fără un alt gest provocator din partea Rusiei.

Un oficial rus din Ministerul de Interne a declarat, tot luni, că ambasadoul Moscovei la Washngton a fost convocat şi anunţat că, deocamdată, nu este vorba de impunerea unor noi sancţiuni. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat, luni, că "Statele Unite iau in calcul sancțiuni suplimentare contra Rusiei, însă o decizie va fi luată în viitorul apropiat".

Mai multe articole despre:
Rusia Siria Donald Trump Vladimir Putin