MENIU

Donald Trump, din nou pe Twitter - Elon Musk l-a reactivat - Cum a reacționat fostul președinte american

Donald Trump, fost președinte SUA, din nou pe Twitter

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost reactivat. Elon Musk a restabilit contul suspendat după un sondaj cu internauții.

Elon Musk a anunțat că Donald Trump a revenit pe Twitter, după aproape doi ani de absență. 

Într-un sondaj organizat de noul proprietar Elon Musk, puțin peste 15 milioane de utilizatori Twitter - 51,8% pentru repunerea în drepturi a lui Trump.

„Oamenii au decis. Trump va fi reinstalat", a scris Musk pe Twitter.

Contul de Twitter al lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori înainte de a fi interzis pe 8 ianuarie 2021, a început să acumuleze iar adepți și avea peste 9 milioane de followeri la ora redactării acestui articol.

Contul său a fost suspendat permanent „din cauza riscului de a continua incitarea la violență”, potrivit fostei administrații a rețelei. Twitter a suspendat atunci, pe 8 ianuarie 2021, contul lui Donald Trump, la două zile după ce susținătorii tăi au luat cu asalt clădirea Capitoliului și la o zi după ce Facebook a anunțat tot suspendarea.

Fostul președinte american i-a mulțumit lui Musk dar a transmis că intenționează să rămână pe platforma sa. Cu prilejul lansării candidaturii sale la alegerile prezidențiale de peste un an, Trump l-a lăudat pe Musk și a spus că l-a apreciat întotdeauna.

„Nu văd niciun motiv pentru asta", a declarat fostul președinte atunci când a fost întrebat dacă intenționează să revină pe Twitter într-un grup de discuții la reuniunea anuală de conducere a Coaliției Republicanilor Evrei.

Trump intenționează să rămână cu noua sa platformă Truth Social, dezvoltată de startup-ul său Trump Media & Technology Group (TMTG). Trump susține că aplicația are o implicare mai bună a utilizatorilor decât Twitter și că se descurcă "fenomenal de bine".

Trump și-a lansat marți candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024.