MENIU

Donald Trump, despre suspendarea lui: "Murdară, mizerabilă, dezgustătoare"

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a respins joi cu dispreţ discuţia "dezgustătoare" din rândul Democraţilor despre lansarea unei proceduri de suspendare împotriva sa după publicarea rezultatelor anchetei asupra ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu a făcut nimic să merite un asemenea deznodământ.

Discutând cu presa în grădinile Casei Albe înainte de o călătorie spre Colorado, Trump a devenit animat când a oferit o reacţie la declaraţia procurorului special de miercuri.

Mueller a spus că raportul său privind o eventuală complicitate cu Rusia în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016 nu l-a exonerat pe Trump de obstrucţionarea justiţiei şi a precizat că depinde de Congres să decidă dacă el ar trebui să fie suspendat pentru a fi judecat, conform Agerpres.

Afirmaţiile lui Mueller au alimentat o înmulţire a apelurilor din partea parlamentarilor democraţi pentru declanşarea unei proceduri de suspendare, iar preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, într-o reacţie la declaraţiile procurorului special, a spus că "nimic nu este exclus".

Întrebat dacă se aşteaptă să fie suspendat, Trump a răspuns: "Nu văd cum... Este un cuvânt murdar, mizerabil, dezgustător... Este o uriaşă hărţuire prezidenţială".

Mai multe articole despre:
Donald Trump despre suspendare