MENIU

Discuție telefonică între președinții Rusiei și Statelor Unite. Care au fost temele abordate

Discuție telefonică între președinții Rusiei și Statelor Unite. Care au fost temele abordate

Noul preşedinte al Statelor Unite, Joseph Biden, a discutat marţi, prin telefon, cu omologul său din Federația Rusă, Vladimir Putin, exprimând îngrijorări privind arestarea opozantului Aleksei Navalnîi. De asemenea, cei doi șefi de stat au vorbit și despre presupusa implicare a Moscovei în atacuri cibernetice.

Conform Mediafax, mai  mulți oficiali de la Washington au declarat că Administraţia de la Moscova propusese de săptămâna trecută o conversaţie telefonică. Joseph Biden a acceptat, dar a dorit să se consulte mai întâi cu aliaţii europeni ai SUA, inclusiv cu liderii din Marea Britanie, Franţa şi Germania. Înainte de conversaţia cu Vladimir Putin, Joe Biden a mai discutat marţi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit oficialilor citaţi, Joseph Biden a exprimat preocupări, în discuţia cu Vladimir Putin, privind arestarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, dar şi privind presupusa implicare a Rusiei în atacuri cibernetice şi în oferirea de recompense pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan. 

Mai multe articole despre:
Rusia Putin Joe Biden