MENIU

Directorul CIA rupe tăcerea: Vladimir Putin este nervos și frustrat. Ce-l sperie pe liderul de la Kremlin 

Planificarea războiului lui Vladimir Putin s-a bazat pe o victorie rapidă și decisivă în Ucraina, ceea ce nu s-a întâmplat, spune directorul CIA, William Burns. 

Burns spune că liderul de la Kremlin nu are un final de joc și este furios și frustrat acum din cauza pierderilor militare suferite de forțele ruse în fața rezistenței ucrainene. 

Putin este întruchiparea perfectă a unei combinații de caracteristici tipic rusești, potrivit lui Burns, care l-a caraterizat drept îngâmfat, irascibil, indignat și vulnerabil și a spus că președintele rus este un apostol al răzbunării. 

În loc să renunțe la invadarea Ucrainei, Putin se va avânta și mai tare, a mai spus oficialul CIA. 

"Putin e determinat să domine și să controleze Ucraina, să îi schimbe orientarea. El a fost amestecat într-o combinație combustibilă de nemulțumire și ambiție de mulți ani. Propriile convingeri contează mai mult decât orice. Consecințele economice, sancțiunile au fost devastatoare pentru Rusia, în special pentru Banca Centrală a Rusiei. Cred că Putin este nervos și frustrat în acest moment. E capabil să doboare armata ucraineană fără nicio considerație pentru civilii uciși", a spus William Burns. 

Mai multe articole despre:
cia william burns vladimir putin