MENIU

Diplomatul lui Putin s-a făcut de râs. O sală întreagă a izbucnit în hohote când a vorbit de "războiul pornit împotriva Rusiei"- VIDEO

Sergei Lavrov and Maria Zakharova (foto: TASS)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reușit să se facă de râs, la propriu, la o conferință cu public pe care a susținut-o India. În momentul în care șeful diplomației de la Kremlin a afirmat că Rusia încearcă să oprească războiul declanșat împotriva ei, din sală au răsunat hohote puternice de râs.

Episodul s-a petrecut la Dialogului de la Raisina, una dintre puținele conferințe internaționale majore care mai invită oficiali ruși, care este găzduită de think tank-ul Observer Research Foundation din India.

 

În momentul în care Serghei Lavrov spune că „războiul căruia noi încercăm să-i punem capăt și care a fost lansat împotriva noastră folosindu-se poporul ucrainean”, în sală s-au auzit hohote de râs, urmate apoi de o apostrofare.

 

În acel moment, Lavrov își pierde pentru câteva clipe firul discursului, repetând de 3 ori "a influențat".

 

 

Reacția publicului reprezintă opiniile divizate din India și din multe alte părți ale lumii cu privire la război, notează Washington Post.. Joi, reuniunea de la New Delhi a miniștrilor de externe din cadrul Grupului celor 20, care reprezintă cele mai mari economii ale lumii, nu a reușit să publice un acord comun din cauza opoziției Chinei și a Rusiei privind formulările referitoare la războiul din Ucraina. Lavrov a călătorit mult prin Asia, Africa și Orientul Mijlociu pentru a obține sprijin pentru punctul de vedere al Rusiei cu privire la acest conflict.

 

Mai multe articole despre:
lavrov razboi ucraina a invadat rusia hohote de ras