MENIU

Deutsche Bank a primit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari

<p>&nbsp;Deutsche Bank</p>

Amendă-record, de 2,5 miliarde de dolari, pentru Deutsche Bank! Instituţia a fost amendată pentru manipularea pieţei financiare, la capătul unei anchete începute în anul 2008. Este vorba despre cea mai mare sancţiune impusă celor implicaţi în acest dosar, scrie Bloomberg.

Autorităţile americane şi britanice au amendat Deutsche Bank cu 2,5 miliarde de dolari iar filiala-cheie din Londra a băncii germane şi-a recunoscut vinovăţia pentru manipularea ratei Libor.

Amenda a fost impusă la finele unei investigaţii de şapte ani care a afectat grav credibilitatea mai multor instituţii financiare. Peste două miliarde de dolari au fost stabiliţi ca amendă de autorităţile de supraveghere financiară din Statele Unite, în vreme ce britanicii au mai solicitat aproximativ 341 de milioane de dolari. 21 de brokeri au fost acuzaţi de fapte penale.

Este vorba despre cea mai mare amendă în acest caz. Cea de pe locul doi a fost plătită de UBS şi valora 1,5 milioane de dolari. Această amendă se alătură celor 7,5 miliarde de dolari pe care Deutsche Bank le-a plătit în ultimii trei ani, drept cheltuieli de judecată. Vorbim despre sume foarte mari.

Deutsche Bank e acuzată că nu a împiedicat manipularea Libor şi a Euribor, rate-cheie pentru dobânda produselor financiare şi a împrumuturilor de sute de trilioane de dolari la nivel mondial. Aceste rate au fost manevrate într-un asemenea fel încât brokerii Deutsche Bank să iasă în câştig, la tranzacţiile pe care le realizau.

Ca parte a unei inţelegeri cu Londra şi Washingtonul, Deutsche Bank va concedia şi va impune interdicţii angajaţilor care au fost implicaţi în nereguli. În plus, instituţia va înfiinţa o structură de monitorizare independentă, pentru a preveni alte astfel de manipulări ale pieţei financiare.

Mai multe articole despre:
amendă Deutsche Bank