MENIU

Descoperire bizară pe insula japoneză unde s-au adăpostit 10 marinari nord-coreeni

Scurta vizită a 10 marinari nord-coreeni pe o insuliță japoneză i-a lăsat fără cuvinte pe localnici.

Toate obiectele metalice de pe izolata insuliță japoneză unde s-au adăpostit zece marinari nord-coreeni au dispărut, scrie japantoday.com.

Administratorul unor clădiri folosite de pescarii japonezi a precizat că după plecarea nord-coreenilor nu a mai găsit nici măcar clanța de la ușă sau balamalele.

Lista obiectelor subtilizate include două televizoare, trei frigidere, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, un generator, o sobă, o drujbă, dar și niște pături, un poster cu anime-uri japoneze și multe altele.

Când Paza de Coastă japoneză a ajuns lângă ambarcațiunea nord-coreenilor, aceștia au început să arunce în apă lucrurile luate de pe insulă. O parte dintre acestea au fost recuperate. De altfel, nord-coreenii și-au mărturisit faptele.

Zeci de ambarcațiuni nord-coreene au fost descoperite doar anul acesta în apele japoneze. Experții spun că pescarii ies tot mai în largul mării pentru a satisface solicitările guvernului de la Phenian, care vrea cote cât mai mari de pește.

Această practică îi expune însă la riscuri în condițiile în care ambarcațiunile sunt vechi, prost echipate și au puțin carburant.

 

 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Japonia pescari insulă