MENIU

Demisie-bombă la Casa Albă

Donald Trump

Cutremur la vârful administraţiei Trump! Secretarul pentru securitate internă, adică imaginea politicii dure la adresa imigranţilor, a demisionat. Potrivit unor surse de la Casa Albă, Trump caută ţapi ispăşitori pentru criza de la graniţă. 

Secretarul pentru securitate internă ar fi intrat de mai multe luni în vizorul preşedintelui, care îi reproşa criza de la graniţa cu Mexicul. 

,,Secretarul pentru Securitate Internă, Kirstjen Nielsen, se va retrage din funcţie şi aş vrea să îi mulţumesc pentru activitate", a anunţat Trump pe Twitter. 

Trump o consideră direct responsabilă pentru creşterea numărului de imigranţi ilegali de la graniţă. Asta deşi, în cele 16 luni de mandat, oficialul a fost unul dintre artizanii politicii de toleranţă zero la frontieră şi a separării copiilor de părinţi, ceea ce a atras, de altfel, un val de furie. Ea a fost huiduită într-un restaurant din Washington.

De când Trump este preşedinte, 17 personalităţi-cheie din administraţia sa au demisionat iar, în prezent, funcţiile de secretar al Apărării, secretar de Interne, secretar pentru Securitate Naţională, şef de cabinet la Casa Albă şi ambasador ONU sunt ocupate de interimari. 

Mai multe articole despre:
demisie Casa Albă