MENIU

Decizie CRUCIALĂ în conflictul de la granițe: Rușii votează independența unei părți din Ucraina cu 24 de ore înainte de posibilul război

Parlamentul din Moscova a votat ca două regiuni din Ucraina să fie recunoscute ca republici independente. Rezoluția va ajunge la Vladimir Putin pentru aprobare. În tot acest timp, Kievul reacționează după un alt anunț al Moscovei, cu privire la retragerea trupelor rusești de la granița sa: Credem când vedem, spun autoritățile din Kiev.

Parlamentarii ruși au votat ca două regiuni din estul Ucrainei, Donesk și Lugansk, să fie recunoscute ca state independente. O mișcare extrem de importantă în relația dintre Rusia și Ucraina, care consideră cele două teritorii ca fiind ale sale. Rezoluția parlamentului îi va fi trimisă lui Vladimir Putin pentru aprobare.

În paralel, mai multe trupe rusești au părăsit bazele și încep să se deplaseze în „poziții de atac". Vorbim de piese de artilerie și lansatoare de rachete în poziție de tragere, care amenință Ucraina, potrivit unui oficial american citat de CBS News. În paralel, trebuie spus, în presa internațională apar informații cu privire la unele trupe despre care Rusia spune că s-ar retrage de la granița Ucrainei. Ministerul Apărării din Moscova susține că unitățile care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe să se mute în garnizoanele lor. O reacție puternică vine de la Ministerul de Externe al Rusiei. Purtătoarea de cuvânt spune că: „Ziua de 15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda vestului a eșuat. Au fost distruși fără ca măcar vreun foc să fie tras”, a scris ea pe internet.

Între timp, și Ucraina a reacționat. „Avem o regulă: Nu crede ce auzi, ci ceea ce vezi”, a spus ministrul ucrainean de externe. 1. atacuri aeriene și cu rachete asupra infrastructurii militare-cheie, inclusiv aerodromuri. 2. invadarea Ucrainei din mai multe puncte din EST și NORD + înconjurare Kiev în 1/2 zile. 3- Informatiile SUA mai spun că Rusia ar putea încerca un așa-numit atac cu „steag fals” înainte de acțiunea militară, în încercarea de a crea o justificare pentru o invazie ulterioară.

Discuțiile la nivel înalt continuă, totuși. Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu cel al Franței, Emmanuel Macron. Mai mult ca sigur, cei doi vor discuta și despre criza din Ucraina. Iar astăzi, Putin are o întâlnire cu Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei. Pe internet, intre timp, au aparut imagini care dau fiori. În filmulețele postate sunt suprinse trupele rusești care se apropie amenințător de Ucraina. Soldații ruși sunt înarmați și au tehnică de ultimă generație. 

Mai multe articole despre:
decizie rusia ucraina