MENIU

Decizie mult întârziată a taberei Plahotniuc la Chișinău. Avertisment dramatic al SUA

Oficialii Partidului Democrat, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc, promit o soluție la criza de la Chișinău, în urma unor discuții prelungite care au loc în partid, vineri. Democrații au refuzat deocamdată să cedeze puterea noului guvern, format de socialiști și proeuropeni și invalidat de Curtea Constituțională controlată de Plahotniuc. Situația ar putea fi tensionată de marșul anunțat pentru duminică de liderii proeuropeni și cei socialiști. 

Oficialii Partidului Democrat din Republica Moldova vor anunța vineri la ora 17.30 o soluție la criza care zguduie țara.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a anunțat că briefingul ținut de oficialii partidului se amână pentru ora 17.30. Declarația ar fi trebuit să aibă în jurul orei 13.00.

„Urmează să avem discuții suplimentare în cadrul Consiliului executiv și să continuăm anumite discuții în cadrul Consiliului Național”, a spus Cebotari, citat de Jurnal.md.

În prealabil, la sediul PD a sosit o mașină a ambasadei SUA la Chișinău, care a plecat după doar câteva minute.

Potrivit Unimedia.info, cel care i-a vizitat pe oficialii PD ar fi chiar ambasadorul Dereck J. Hogan. Hogan s-a întâlnit vineri și cu președintele Igor Dodon.

Discuțiile din interiorul PD vin la o zi după ce liderii ACUM și PSRM au lansat un apel la organizarea unui ”marș al poporului”, duminică, de la ora 11, în fața Parlamentului.

Unele informații citate de presa de la Chișinău spun că PD ar putea organiza la rândul lui un miting, tot duminică, exact în același loc cu cel organizat de ACUM și PSRM.

Între timp, ambasada SUA din Republica Moldova a emis o avertizare pentru cetățenii americani care se află în Chișinău, cu privire la evenimentele de duminică.

”Mulțimi mari de oameni sunt așteptate, iar poliția va fi prezentă în număr mare. Chiar și demonstrațiile pașnice pot lua o turnură peirculoasă”, precizează alerta emisă de ambasada SUA.

 

Mai multe articole despre:
Chişinău Republica Moldova ambasador SUA