MENIU

Dăncilă, ignorată de Secretarul Energiei din SUA. Rick Perry spune că s-a întâlnit cu Ramona Mănescu

Secretarul american al Energiei, Rick Perry, nu a menționat-o pe Viorica Dăncilă după întrevederea cu aceasta și cu alți membri ai guvernului român la Washington. Pe Twitter, oficialul american precizează că s-a întâlnit cu ministrul de Externe Ramona Mănescu.  

Viorica Dăncilă a fost șefa delegației României în întâlnirea cu secretarul american pentru Energie Rick Perry, dar se pare că nu i-a făcut acestuia o impresie puternică. Perry nu o menționează în mesajul postat pe Twitter după întrevedere. În schimb, precizează că s-a întâlnit cu ministrul de Externe al României.

”Ambasadorul SUA în UE Sondland și cu mine am avut o întâlnire productivă bilaterală cu minsitrul român al Afacerilor Externe Ramona Mănescu pe tema diversificării mixului energetic al României, dezvoltării energiei nucleare civile și creșterii securității energetice în regiune”, precizează mesajul lui Perry.

Într-una din poze apare și Viorica Dăncilă, care se află față în față cu oficialul american.

Într-un mesaj precedent, Perry postează o poză doar cu Ramona Mănescu unde menționează semnarea Memorandumului de înțelegere între Guvernele României și Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil.

Guvernul a anunțat marți că prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, în contextul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii.

”Înaltul demnitar român a transmis părții americane determinarea Guvernului de la București pentru dezvoltarea pe baze pragmatice și mutual avantajoase a componentei economice a Parteneriatului Strategic, subliniind oportunitățile din alte domenii esențiale precum infrastructura sau modernizarea și digitalizarea de capacități existente.

Prim-ministrul a subliniat că Guvernul României are un interes major și instrumentele necesare pentru consolidarea relației comerciale și investiționale transatlantice, de natură să contribuie la asigurarea prosperității durabile și a securității statelor de pe cele două maluri ale Atlanticului. În acest context, a fost abordată inclusiv tematica dezvoltării exploatărilor de resurse energetice din platoul continental al Mării Negre, temă relevantă pentru securitatea energetică a regiunii și Europei.

Totodată, șeful Executivului a reiterat disponibilitatea menținerii unui dialog constant și constructiv cu investitorii americani interesați de piața din România, inclusiv pentru identificarea soluțiilor optime de asigurare a succesului proiectelor și investițiilor în economia țării noastre”, a precizat un comunicat al guvernului.

Mai multe articole despre:
Ramona Mănescu Rick Perry Viorica Dăncilă