MENIU

Cutremurul din Nepal a lăsat în urmă imagini apocaliptice

Cutremur Nepal

Cutremurul din Nepal, produs sâmbătă dimineţa de 7,9 grade Richter a lăsat în urmă dezastru. Sute de oameni au murit şi zeci de cartiere au fost distruse, anunţă rte.ie. Seismul s-a simţit şi în India, Malaysia şi Bangladesh.

Turnul Dharara, construit în 1832, care a fost deschis vizitatorilor în ultimii zece ani, s-a prăbușit și peste 50 de oameni sunt prinși între dărâmăturile de piatră și lemn, potrivit media din Nepal, citată de Reuters și AFP.

Televiziunea nepaleză Kantipur TV transmite că cel puțin 21 de cadavre sunt întinse pe jos, fiind scoase de sub dărâmăturile turnului, scriu Reuters și Xinhua.

 

 

Alpinistul român Alex Găvan, aflat pe muntele Pumori, la aproximativ 8 km vest de Everst, a postat pe rețeaua Twitter informația potrivit căreia cutremurul a provocat o avalanșă pe masivul Everest, transmite Reuters.


"Cutremurul a fost simțit la tabăra de bază de pe Everest, apoi s-a produs o avalanșă mare pe masivul Pumori", a scris românul Alex Găvan pe contul său de Twitter, adăugând "am fugit din cort pentru a mă salva. Nevătămat. Mulți, foarte mulți oameni se află pe masivul Pumori", potrivit Reuters.

Mai multe articole despre:
cutremur morţi Galerie Foto Nepal răniţi