MENIU

Cutremure în Turcia și Siria: peste 11.000 de morți, zeci de mii de răniți

Cele mai recente bilanțuri arată că numărul morților în cutremurele din Turcia și Siria au depășit 11.000, în vreme ce alte câteva zeci de mii de persoane au suferit diverse răni. Echipele de salvatori continuă să caute supraviețuitori printre mormanele de fier și de beton, însă șansele de a mai găsi persoane în viață se reduc de la un minut la altul. 

Bilanțul persoanelor decedate în urma cutremurelor a urcat la peste 11.000 în Turcia și Siria, în timp ce eforturile de salvare continuă, pentru a treia zi la rând.

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat că ultimul bilanț indică 8.574 de decese în Turcia. Astfel, cel puțin 11.104 de oameni și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

Este de așteptat ca bilanțul victimelor să continue să crească, sute de clădiri prăbușite din multe orașe devenind morminte pentru oamenii care dormeau în case când a avut loc cutremurul dimineața devreme.

Președintele Tayyip Erdogan, care a vizitat miercuri sudul Turciei pentru a vedea distrugerile, a fost primit cu revoltă în unele zone calamitate, oamenii reproșându-i reacția întârziată a autorităților sau faptul că nu au unde să doarmă sau nu au primit hrană.

Erdogan a recunoscut unele probleme legate de răspunsul inițial al guvernului la cutremurul care a zguduit sudul țării, dar a susținut că lucrurile intră pe făgașul normal.

Aflat în provincia Kahramanmaras, lângă epicentrul cutremurului, cu sirenele ambulanțelor în fundal, Erdogan a spus că au existat probleme cu drumurile și aeroporturile, dar că totul se îmbunătățește pe zi ce trece. „În prima zi am avut unele probleme, dar ieri și astăzi situația a fost sub control”, a spus el.

 

Mai multe articole despre:
cutremur turcia cutremur siria bilant cutremur