MENIU

CUTREMURĂTOR. Ghidul lui Steven Sotloff, jurnalistul american DECAPITAT, a povestit răpirea acestuia

Ghidul jurnalistului american Steven Sotloff, decapitat de membrii grupării Stat Islamic într-o înregistrare video difuzată pe Internet, povesteşte pentru CNN momentul în care el şi jurnalistul au fost răpiţi la scurt timp după ce au intrat în Siria, în august 2013, scrie Mediafax

Jurnalistul american Steven Sotloff şi-a început ultima sa călătorie în Siria cu un cadou surpriză pentru ghidul lui, Yosef Abobaker, respectiv un aparat de fotografiat de mici dimensiuni. Sotloff îl cunoscuse pe Abobaker în urmă cu un an, când l-a intervievat pe tatăl acestuia în legătură cu războiul civil sirian.

Într-un interviu acordat CNN în această săptămână, Abobaker a povestit în detaliu cum el, Sotloff şi alţi trei bărbaţi înarmaţi au fost răpiţi în Siria de combatanţii Statului Islamic în august 2013. De atunci, nimeni nu a încercat să îl intervieveze pe Abobaker în legătură cu experienţa sa cu această mişcare şi captivitatea alături de Sotloff. "Nu, nimeni nu a încercat să mă contacteze şi am încercat să ajut. Nimeni nu a venit la mine să îmi pună întrebări, din partea administraţiei (americane) ... Nimeni nu m-a contactat şi nu m-a întrebat despre condiţiile lor", a declarat Abobaker.

 Mai multe pe Mediafax

Mai multe articole despre:
Siria rapire ghid jurnalist de capitata decizi