MENIU

CUTREMUR în Franţa: senatorul miliardar Serge Dassault a fost arestat pentru mită electorală

Serge Dassault

Serge Dassault, senator al partidului conservator UMP, patron al grupului Dassault, care include cotidianul Le Figaro, a fost arestat într-un dosar privind cumpărarea de voturi în perioada când era primar, scrie AFP. 

Serge Dassault, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Franţa, senator al partidului UMP, aflat acum în Opoziţie, a fost arestat preventiv miercuri seară şi interogat de poliţie. Presa din Hexagon scrie că ştirea a cutremurat Franţa.

Dassault este considerat unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din istoria recentă a ţării. Bărbatul în vârstă de 88 de ani, care e şi patronul cotidianului conservator Le Figaro, e bănuit că şi-a folosit averea pentru a-şi asigura realegerea la Corbeil-Essonnes, municipalitate în apropiere de Paris, unde a fost primar în perioada 1995 - 2009.

Senator în partidul lui Nicholas Sarkozy, şi-a pierdut imunitatea la începutul anului, lucru solicitat de mai multe ori de procurorii francezi. Dacă va fi găsit vinovat, miliardarul octogenar riscă ani grei în spatele gratiilor.