MENIU

Cutremur de 7 grade în Japonia. S-au mai înregistrat două replici

<p>Cutremur de 3,3 grade, &icirc;n această dimineaţă, &icirc;n Vrancea</p>

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, autorităţile emiţând o alertă de tsunami, scrie Mediafax.

Valuri de câteva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la câteva zeci de minute după seismul de 7,0 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, fără însă a se înregistra vreun tsunami major sau daune materiale, informează postul nipon NHK.

Alerta de tsunami, emisă iniţial, a fost anulată după circa o oră

Două replici telurice, cu magnitudini de 5,7 şi 5,8 grade pe scara Richter, au avut loc după seismul de 7,0 grade produs în sudul Japoniei, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Agenţia seismologică niponă avertizase că un tsunami de până la un metru ar putea lovi coastele situate la vest de epicentrul cutremurului, care a fost în zona Kumamoto.

Seismul a avut loc sâmbătă la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora României) în zona Kumamoto, în sudul Japoniei, la adâncimea de doar 10 kilometri. Agenţia seismologică niponă a emis o avertizare de tsunami în urma cutremurului. Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto şi la 13 kilometri sud-est de Ueki.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime sau daune materiale. Două cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade produse joi în aceeaşi zonă au provocat moartea a cel puţin nouă persoane şi rănirea altor zeci.

Mai multe articole despre:
cutremur Japonia tsunami alertă richter 7 grade pe scara