MENIU

Cutremur de 5,8 grade în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs, joi, în provincia Maluku, din estul Indoneziei, conform unui anunț al Agenției de meteorologie și geofizică, citată de Xinhua.

Seismul a avut loc la ora locală 19:08 (12:08 GMT), epicentrul său fiind stabilit la 81 de kilometri sud-vest de Insula Buru, la o adâncime de 10 kilometri, a explicat pentru sursa citată Slamet Wijaya, angajat în cadrul agenției.

Indonezia este adeseori afectată de cutremure de pământ, fiind situată într-o zonă seismică vulnerabilă, denumită Cercul de Foc al Pacificului, în care se află 62% din totalul vulcanilor activi de pe Terra.

Seisme de intensitate moderată au provocat deseori daune materiale și victime în această țară.

La 15 iulie, un cutremur cu magnitudinea de 6 grade s-a produs în provincia Gorontalo, din centrul Indoneziei. Cu o zi înainte, o persoană a fost rănită și zeci de case au fost distruse, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,5 care s-a produs în provincia Sumatra de Nord, din vestul țării.

În 2004, un cutremur produs în nordul Sumatrei a generat un tsunami care a ucis peste 226.000 de persoane. În 2005, un seism cu intensitatea 8,7 grade a lovit Sumatra, cauzând moartea a 547 de persoane, 1.000 de dispăruți și 1.000 de răniți.