MENIU

Cutremur cu magnitudinea 5,1 în sudul Iranului

<p>CUTREMUR </p>

Un seism cu magnitudinea de 5,1 s-a produs marţi dimineaţă în sudul Iranului şi a fost resimţit până în Dubai, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), relatează AFP.

Epicentrul seismului, care s-a produs în jurul orei locale 10.00 (07.30, ora României), a fost localizat la 66 de kilometri sud de oraşul Queshm, în strâmtoarea Ormuz, potrivit USGS.

Agenţia oficială de presă IRNA a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5,2 şi a precizat că, deocamdată, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Seismul a fost resimţit în oraşul port Bandar Abbas şi de-a lungul Golfului, până în Dubai, unde clădirile înalte s-au mişcate câteva zeci de secunde, însă nu au fost evacuate.

Iranul, situat pe numeroase falii seismice importante, s-a confruntat cu mai multe cutremure devastatoare.

În aprilie 2003, sud-estul Iranului a fost afectat de un puternic seism cu magnitudinea de 7,8, care a provocat moartea unui iranian şi alte 40 de victime în Pakistan. Acesta a fost cel mai puternic seism înregistrat în Iran din 1957.
Cel mai grav seism din ultimii ani a avut loc în decembrie 2003 şi a provocat 26.000 de morţi în Bam, în sudul Iranului. În august 2012, două seisme puternice au provocat 306 morţi în apropiere de oraşul Tabriz, din nord-vestul ţării.

Mai multe articole despre:
Iran cutremur seism