MENIU

Cum au reuşit doi tineri să transforme o idee într-o afacere de peste 100 de milioane de dolari

Robby Whites şi Jeremy Rincon, doi tineri antrepenori din SUA, au reuşit să transforme o idee simplă într-o afacere de de peste 100 de milioane de dolari după ce în 2009 au rămas fără joburi.

În timpul unei deplasări în interes de serviciu, cei doi au observat într-un birou din Columbia o tablă de scris din sticlă. Cei doi s-au gândit că tablele albe din anii 90 au nevoie de un upgrade. Clienţii lor? Corporaţiile şi universităţile care vor o suprafaţă de scris cu un design atrăgător şi care se şterge foarte uşor. Precum mulţi alţi antreprenori au început afacerea într-un garaj, de data aceasta în Texas, nu în Sillicon Valley, notează Business Magazin, citat de Mediafax.

"După ce ne-am pierdut slujbele, voiam să creăm ceva tangibil. Dacă o scăpeai pe jos aveai să te răneşti", a declarat Whites întrebat de Wall Street Journal de ce a ales să intre într-un business de manufactură.

Whites şi Rincon şi-au finanţat singuri afacerea, deşi cu un an mai devreme în vieţile lor apăruseră doi copii. Au riscat, dar le-a ieşit. În utlimii ani afacerea s-a dublat ajungând la venituri de peste 40 milioane de dolari, 120 de angajaţi şi au clienţi de renume precum Google, Facebook sau Coca-Cola.