MENIU

Criză totală în Turcia. Sisteme antifurt la pâine și brânză – Situație critică

Sursa foto: Captură video / YouTube

Devalorizarea puternică a lirei turcești a adus măsuri radicale în unele supermarketuri. La rafturi, au fost montate din ce în ce mai multe sisteme antifurt, după ce unele produse au ajuns atât de scumpe, încât prea puțini oameni și le mai pot permite. 

Proprietarii magazinelor se tem că vor urma din ce în ce mai multe furturi. La rafturile cu brânzeturi, cafea, ciocolată, ulei de floarea soarelui și chiar și nuci aceștia au montat sisteme care să-i alerteze.

Situația a devenit critică și pentru turcii bogați, în vreme ce oamenii de rând se luptă cu sărăcia lucie.

„Prețurile nu au fost niciodată atât de mari. Înainte reușeam să îmi umplu coșul, acum e pe jumătate gol. Nu mi-am permis să cumpăr și castraveți azi, pentru că s-au scumpit”, „Doar aici mai găsesc o pâine mai ieftină. Fac o oră pe drum și vin în fiecare zi să o cumpăr. Dacă n-aș face asta, n-am mai mânca”, „Banii ăștia nu mai valorează nimic și încă nici nu știm ce aduce ziua de mâine”, sunt doar câteva dintre părerile turcilor.

În Turcia, inflația a atins 48.7%, cel mai înalt prag înregistrat în ultimii 20 de ani, de când frâiele puterii sunt în mâna partidului lui Erdogan. În doar o lună, inflația ar fi crescut amețitor de mult, cu până la 17%. Oamenii și-au piedut speranța, iar situația lor se înrăutățește de la zi la zi.

Mai multe articole despre:
criza turcia Sisteme antifurt