MENIU

Criza refugiaților. Hollande: "Nu trebuie ridicate ziduri sau bariere în interiorul Europei"

<p>VIDEO halucinant. Un şofer de TIR vrea să lovească cu maşina un grup de imigranţi</p>

Președintele francez, François Hollande, a cerut, vineri, să nu se ridice ziduri sau bariere în interiorul Europei pentru a limita afluxul de refugiați veniți în Uniunea Europeană, transmite AFP.

"Nu trebuie ridicate ziduri sau bariere în interiorul Europei, ci este nevoie doar de asigurarea frontierei externe", a estimat Hollande, la finalul unei întrevederi, la Paris, cu cancelarul austriac Werner Faymann, a cărui țară vizează construirea de 'bariere tehnice' la frontiera sa cu Slovenia.

În urmă cu trei zile, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a anunțat că țara sa va construi 'bariere tehnice' la granița sa cu Slovenia pentru a ajuta la ținerea sub control a fluxului de refugiați care intră zilnic pe teritoriul austriac.

Anterior, ministrul-președinte al landului german Bavaria, Horst Seehofer, a criticat Austria pentru faptul că nu a reușit să se coordoneze cu Germania pentru ținerea eficientă sub control a fluxului de refugiați.

După ce Ungaria și-a închis granița cu Croația în urmă cu două săptămâni, peste 95.000 de refugiați au intrat pe teritoriul sloven, majoritatea dintre ei plănuind să ajungă în Europa Occidentală, în special în Germania. Mulți refugiați sunt sirieni, irakieni sau afgani.

Peste 680.000 de solicitanți de azil care fug de războaiele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Africa și Asia au ajuns în Europa în acest an.