MENIU

Criza imigranților. Incendiul din Slovenia, provocat de refugiaţi care au intrat în ţară

CE a ajuns la un acord cu Turcia pentru stăvilirea valului de refugiați

Incendiul izbucnit miercuri într-o tabără de refugiaţi din Slovenia a fost provocat de imigranţi care au dat foc unor pături, nemulţumiţi de condiţii, după ce au intrat în ţară traversând înot un râu, relatează AP, potrivit Mediafax.

După ce au fost blocaţi afară, în ploaie şi frig, zile şi nopţi la rând, zeci de mii de imigranţi care încearcă să ajungă în vestul Europei prin Balcani şi-au pierdut răbdarea.

Un incendiu izbucnit la principala tabără de refugiaţi de la frontiera Sloveniei cu Croaţia a distrus miercuri aproximativ 12 corturi instalate de armată, în timp ce numeroşi imigranţi, majoritatea bărbaţi tineri, scandau: "Lăsaţi-ne să plecăm!".

Guvernul a informat că investighează în continuare cauzele incendiului, însă poliţia din tabără a declarat pentru AP că imigranţii au incendiat pături furnizate de UNHCR intenţionat, pentru a protesta faţă de condiţiile din tabăra de la periferia oraşului Brezice.

Mulţi dintre cei care cereau să poată pleca din Slovenia către Austria, Germania şi alte state din Uniunea Europeană au intrat în ţară cu o noapte înainte, traversând înot râul Sutla, care marchează frontiera dintre Slovenia şi Croaţia. Aproximativ 1.000 de persoane au trecut prin apa rece care le ajungea până la piept.

Mai multe articole despre:
incendiu Slovenia refugiaţi criza imigrantilor