MENIU

Cozi kilometrice la testarea pentru COVID-19, de frica Omicron

Sursa foto: Captură video

Varianta Omicron a coronavirusului îi determină pe americani să meargă în număr mare să se testeze. Imagini din drone au surprins cozi kilometrice la centrele de testare. Oamenii stau în mașini și își așteaptă rândul la coadă, în stradă, ca să facă un test COVID. 

Oamenii n-au mai stat pe gânduri și au plecat să se testeze. Asta în contextul în care numărul de cazuri zilnice de COVID-19 a atins un nou nivel record în Statele Unite.

Jurnalist: De ce e important să te testezi?

American: Pentru că vrei să te protejezi pe tine și familia ta.

Recordul precedent fusese stabilit tocmai în ianuarie anul trecut. Doctorul Anthony Fauci a transmis recent că testarea este importantă, mai ales în contextul în care sărbătorile fac distanțarea socială aproape imposibilă.

„Va fi foarte important să creștem capacitatea de testare, în special când cererea este atât de mare și în contextul combinanției între varianta Omicron și sărbătorile de iarnă, când oamenii vor o asigurare în plus că sunt protejați”, a declarat Anthony Fauci.

Printre statele care au înregistrat cele mai multe cazuri se numără New York și California. Specialiștii au avertizat că varianta Omicron a devenit dominantă în Statele Unite. 

Mai multe articole despre:
sua testare covid omicron