MENIU

Copil "oferit" unui om de afaceri pentru a fi abuzat, în Moldova. Cine a aranjat totul - scandalos!

Inspectoratul General al Poliției în comun cu Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale din Republica Moldova au făcut public un caz de abuz sexual cu implicarea a doi bărbați de 40 și 45 de ani și a unui băiat de 14 ani. Potrivit oamenilor legii, directorul unui gimnaziu internat din Chişinău ar fi aranjat întâlnirea băiatului cu abuzatorul - un om de afaceri moldovean, încă acum doi ani. Cei doi riscă acum ani grei de pușcărie și chiar detenție pe viață. 

Potrivit oamenilor legii, omul de afaceri ar fi „selectat” un copil aflat sub tutela unei instituții de stat din Capitală. Directorul acestui gimnaziu internat ar fi facilitat cunoștința cu băiatul de 14 ani. După ce cei doi ar fi făcut cunoștință, abuzatorul ar fi început a-l plimba pe băiat prin Chișinău, dăruindu-i cadouri. Apoi, ar fi închiriat un apartament în care ar fi început a locui cu copilul, abuzându-l sexual.

Pe 18 septembrie, polițiștii au efectuat percheziții acasă la abuzator, la gimnaziu și la domiciliul directorului. Ambii au fost reținuți și arestați pe 30 de zile. Abuzatorul are 40 de ani, iar directorul – 45. Ultimul a activat în domeniul educației timp de 20 de ani.

Oamenii legii menționează că acum băiatul se află într-o stare stabilă, după numeroase sesiuni psihologice. Procurorii precizează că în anii 2009-2011, unii elevi ai aceluiași gimnaziu ar fi fost torturați și maltratați la indicația directorului sau de către el. Aceste rele tratamente ar fi fost „pedepse” pentru nereușitele academice ale copiilor.

sursa

Mai multe articole despre:
0 Moldova copil internat abuz sexual