MENIU

Copii răpiți din Mariupol, aduși pe scenă și puși să îmbrățișeze un ofițer care i-ar fi „salvat”, la mitingul lui Putin (VIDEO)

Grup de copii ucraineni și „salvatorul” rus. Foto/Captură video

Un grup de copii, despre care prezentatorii au spus că ar fi fost „salvați” din Mariupol, au fost duși cu forța la evenimentul organizat miercuri, 22 februarie, pe stadionul Lujniki pentru celebrarea de către Rusia a invadării Ucrainei.

Prezentatorii i-au încurajat apoi să îmbrățișeze în grup un ofițer pe care l-ar fi chemat Yuri Gagarin și care a urcat, de asemenea, pe scenă.

Potrivit scenariului prezentat publicului, Gagarin ar fi "salvat" peste 360 de copii din Mariupol, care acum ar duce o viață fericită în Rusia.

Momentul a fost relatat de către Valerie Hopkins, corespondentă în Rusia și Ucraina a New York Times, prezentă pe stadion.

Un alt film înfățișează o fată, care spune că vine din Mariupol, rostind un discurs înflăcărat de mulțumire adresat "unchiului Yuri". Corespondenții străini la fața locului suspectează că adolescenta ar fi actriță și că momentul a fost regizat, scrie ziare.com