MENIU

Consiliul JAI se întrunește, astăzi, la Bruxelles! Prună a cerut amânarea interviului pentru Kovesi

Consiliul de Justiție și Afaceri Interne se întrunește, astăzi, la Bruxelles. Reuniunea a fost convocată în contextul atentatelor de marți, 22 martie, de la Bruxelles, care s-au soldat cu peste 200 de victime. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii reprogramarea audierii Laurei Codruta Kovesi, pentru un nou mandat în fruntea DNA, pentru a putea participa la această întâlnire, potrivit Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, Raluca Prună s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru reprogramarea interviului în vederea reînvestirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), interviu care era programat joi, notează HotNews.ro.

Conform MJ, CSM urmează să stabilească noua dată când Laura Codruța Kovesi va susține interviul.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România a trimis o scrisoare secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pe data de 23 martie 2016, prin care solicită amânarea intervievării Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al DNA "până în momentul în care Ministerul Justiției va face publice atât criteriile pe care le-a avut în vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, cât și motivele pentru care această procedură nu a fost folosită pentru restul funcțiilor aflate într-o situație similară".