MENIU

Consiliul de Apărare al Franţei, convocat în urma atentatului de lângă Lyon

Președintele francez, Francois Hollande, a convocat pentru vineri, la ora 13,00 GMT, un Consiliu de Apărare după atentatul, probabil jihadist, care a vizat o uzină de gaze industriale din regiunea Lyon. Anunţul a fost făcut de ministrul apărării din Hexagon, Jean-Yves Le Drian,

Un mort, decapitat, și cel puțin doi răniți este primul bilanț al atacului comis la uzina de gaze industriale din Saint-Quentin-Fallavier, aflată la o distanţă de 30 de kilometri de Lyon, indică surse oficiale citate de AFP.

Francois Hollande, care participa vineri la Consiliul European de la Bruxelles, se va întoarce după-amiază la Paris, a indicat o sursă din anturajul său. Aceasta din urmă a precizat că președintele francez este în contact permanent cu ministrul de Interne Bernard Cazeneuve și cu serviciile de securitate ale statului.

Ca urmare a atentatului, premierul Manuel Valls a ordonat ''mobilizarea imediată'' a forțelor de ordine pentru a asigura ''o vigilență sporită'' la ''toate punctele sensibile'' din regiunea Lyon.

Mai multe articole despre:
Franţa atentat François Hollande