MENIU

Comisarul Bulgariei, aviz pozitiv unanim, în vreme ce Dăncilă mai caută înlocuitor pentru Plumb

Mariya Gabriel

Mariya Gabriel, comisarul european propus de vecinii bulgari, a primit aviz pozitiv de la comisiile de specialitate din Parlamentul UE, în vreme ce Viorica Dăncilă mai caută încă un înlocuitor pentru Rovana Plumb. 

Mariya Gabriel, propusă de Bulgaria pentru postul de comisar european pentru ”Tineret și Inovație”, a primit aviz pozitiv de la comisiile de specialitate, potrivit unor surse citate de Novinite.com.

Mariya Gabriel a fost audiată luni și a făcut o impresie foarte bună europarlamentarilor.

Informația a fost confirmată și de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

”În această dimineață, comisarul european din partea Bulgariei, Mariya Gabriel, a primit cu unanimitate de voturi aviz pozitiv în comisiile de specialitate ale Parlamentului European și poate deveni, pentru încă 5 ani, comisar european.
În timp ce Viorica Dăncilă și-a nominalizat prietena, pe Rovana Plumb, care nu a trecut nici măcar etapa tehnică din Comisia juridică, Bulgaria a desemnat o doamnă, fost europarlamentar și fost comisar european din 2017, un proeuropean convins, un candidat competent și integru care a trecut fără emoții prin toate etapele din Parlamentul European”, a scris Mureșan pe Facebook.