MENIU

Clipe istorice: Preşedintele Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au ajuns la Casa Albă. Cuplul prezidențial a fost însoţit de membrii familiei restrânse

Preşedintele Joe Biden a ajuns la Casa Albă însoţit de prima doamnă, Jill Biden, şi de familia acestora.

Joe Biden şi soţia sa, Jill Biden, au intrat miercuri în Casa Albă pentru prima dată ca preşedinte şi primă doamnă.
Precedată de o fanfară şi de un convoi militar, limuzina a avansat până la intrarea în preşedinţie.
Democratul a mers ultimii metri pe jos, înconjurat de soţie, copii şi nepoţi.

Preşedintele şi prima doamnă au intrat în Casa Albă după o vizită la Cimitirul Naţional Arlington, unde au depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, notează AGERPRES.

La Washington D.C. a avut loc, miercuri, ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a depus jurământul pe o Biblie care aparţine familiei sale din 1893 şi care a fost folosită şi la învestirea sa ca vicepreşedinte în 2009 şi 2013. Această Biblie a fost de asemenea folosită de fiecare dată când a fost învestit senator al SUA. Biblia are o cruce celtică pe copertă.

”Dragi americani, este ziua Americii, este ziua democrației americane, este o zi a speranței. America a făcut față schimbărilor. Astăzi celebrăm nu doar triumful unui candidat, ci o cauză a democrației. Poporul, voința poporului a fost ascultată și a fost pusă în practică. Am înțeles din nou că democrația este prețioasă, este fragilă, iar în acest moment democrația a ieșit la suprafață. De astăzi, pe acest pământ sfânt, unde în urmă cu câteva zile violența a zguduit fundația acestei națiuni, ne-am revenit ca o națiune, sub Dumnezeu, indivizibilă, pentru un transfer pașnic de putere, așa cum o facem de câteva secole, privind cu încredere înainte la modul nostru american de viață neliniștit și optimist”, acestea au fost primele cuvinte ale președintelui Joe Biden.

Mai multe articole despre:
joe biden casa alba