MENIU

Moscova, despre raportul CIA: Conținutul este șocant. Arată încălcări crude ale drepturilor omului

<p>Moscova, despre raportul CIA: Conținutul este șocant. Arată &icirc;ncălcări crude ale drepturilor omului</p>

Rusia a ironizat, joi "pretenția" Statelor Unite ale Americii de a da lecții de democrație, după publicarea unui raport, de către Senatul american, pe care aceasta îl califică drept "șocant" și care detaliază actele de tortură la care i-a supus CIA pe suspecții de terorism, relatează France Presse, citată de Agerpres. În acest sens, Moscova cere Washingtonului să facă lumină asupra tuturor încălcărilor sale de drepturi ale omului.

"Conținutul (raportului) este șocant. Informațiile publicate sunt cea mai recentă dovadă a unor încălcări crude sistematice ale drepturilor omului de către autoritățile americane", a subliniat responsabilul pentru drepturile omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Konstantin Dolgov.
În opinia ministrului adjunct rus, această situație este stânjenitoare pentru "pretenția SUA de a fi susținătoarele 'stindardului democrației' este departe de a fi realitatea".
De asemenea, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Aleksandr Lukașevici, a apreciat că și caracterul secret al informațiilor publicate "subliniază importanța abuzurilor suferite de deținuți".
"SUA afirmă peste tot că sunt excepționale (...) dar aceasta înseamnă mai degrabă că nimeni nu este perfect", a opinat Lukașevici.

 

Mai multe pe Agerpres.