MENIU

China a dezvoltat o armă redutabilă, ce poate străpunge sistemul SUA. A fost testată cu succes

China a testat cu succes racheta hipersonica Wu-14, capabila sa strapunga sistemul de aparare aeriana al Statelor Unite si sa efectueze un atac nuclear. Racheta balistica Wu-14 a fost lansata in 7 iunie de la o baza militara din vestul Chinei. Este testul cu numarul patru realizat in ultimele 18 luni.

Racheta chineza, conceputa sub forma unui planor experimental, a fost lansata cu o racheta balistica traditionala, de care s-a desprins la intrarea in stratosfera, unde a planat o perioada inainte de a se "napusti" asupra tintei stabilite.

Racheta poate contine o incarcatura militara conventionala sau un focos nuclear. Dupa desprindere, viteza blocului a atins aproape 12.300 kilometri pe ora, scrie incomemagazine.ro.

Potrivit Washington Free Becon, racheta a demonstrat o mai buna capacitate de manevra comparativ cu testele anterioare. Ceea ce confirma faptul ca ea poate strapunge sistemul de aparare aeriana al americanilor.

Rick Lehner, purtator de cuvant al Missile Defense Agency a refuzat orice comentariu legat de posibilitatea Pentagonului de a dobori astfel de rachete hipersonice folosind in acest scop sistemul utilizat in prezent de SUA.

"Avand in vedere rezultatele celor patru teste efectuate de China in ultimele 18 lluni, este de asteptat ca in cel mult doi ani, aparatul sa intre in dotarea fortelor armate", a apreciat, pe de alta parte, Rick Fischer, expert la Centrul international pentru stratagie si evaluare.

Mai multe articole despre:
China armă rachetă hipersonica