MENIU

Celebrul cabaret Moulin Rouge, somat de Primăria din Paris să nu mai folosească șerpi în spectacole - Motivul este uluitor

Celebrul cabaret Moulin Rouge pus în fața unei solicitări neașteptate. Primăria din Paris i-a cerut să nu mai folosească şerpi în spectacolele sale. Motivul este uluitor.

Municipalitatea din Paris solicită celebrului cabaret Moulin Rouge să nu mai utilizeze şerpi într-unul dintre spectacolele sale, în timpul căruia mai multe exemplare ale unor specii protejate sunt scufundate într-un bazin cu apă, informează AFP. La Consiliul de la primăria de la Paris de joi, ecologiștii au cerut conducerii Moulin Rouge anularea acestui spectacol din program.

Astfel că, urmare a presiunilor făcute de asociaţiile pentru protecţia animalelor, municipalitatea solicită cabaretului „să nu utilizeze animale sălbatice” în spectacolele sale, potrivit unei scrisori consultate de AFP.

În cadrul unui spectacol care se joacă zilnic, o dansatoare plonjează într-un bazin transparent şi manipulează pitoni de dimensiuni mari, care depun eforturi pentru a-şi menţine capetele la suprafaţa apei. Este vorba de un piton molurus și un piton reticulat din Asia de Sud-Est, specii protejate.

Foto: Facebook.com

''Cele două specii utilizate în această parte a spectacolului, un piton indian şi un piton reticulat, originare din Asia de Sud-Est, sunt specii protejate şi înscrise în listele Convenţiei privind comerţul internaţional cu specii sălbatice (CITES)'', au scris adjuncţii edilului, cei care semnează scrisoarea.

Foto: Facebook.com

Aceşti doi şerpi sunt animale terestre şi „chiar dacă sunt bun înotători, această punere în scenă nu ţine cont de comportamentul natural al acestor specii, care rămân în continuare animale sălbatice, chiar dacă aflate în captivitate”, au mai spus ei.

La finalul lunii decembrie, Moulin Rouge a respins acuzaţiile de rele tratamente aplicate animalelor. Potrivit cabaretului, aceste reptile aparţin „unei specii de piton înotător, care poate la fel de bine trăi într-un mediu acvatic, cât şi într-un mediu terestru”.

Primăria Parisului, care a adoptat în iulie 2021 o „cartă a bunăstării animalelor”, a interzis prezenţa animalelor sălbatice în spectacolele care se desfăşoară în spaţii administrate de municipalitate. Însă această decizie nu ar trebui aplicată și în cazul celebrului cabaret  Moulin Rouge, care este un spaţiu privat.

Presa franceză amintește că, anul trecut, primăria a fost pusă în dificultate de prezenţa unui exemplar de marabout, o pasăre sălbatică orginară din Africa, asemănătoare unui vultur cu un cioc de barză, într-un spectacol desfășurat în 19 mai 2022 într-un teatru ce aparține municipalității, potrivit Le Parisien.

Ulterior, instituția artistică s-a angajat ca pe viitor să nu mai încalce „carta bunăstării animalelor” adoptată deja de Primăria din Paris. În plus, Primăria a interzis în 2019 prezența animalelor sălbatice în spectacolele de circ.

Mai multe articole despre:
cabaret moulin rouge serpi spectacol cabaret franta