MENIU

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria

Cele mai multe victime exploatate sexual în Europa provin din România şi Nigeria, susţine coordonatorul Centrului Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane din România, potrivit căruiamajoritatea tinerelor din vestul ţării sunt racolate prin metoda "LoverBoy", scrie mediafax.ro.

Coordonatorul Centrului Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Laurenţiu Dincă, a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri de lucru, că metoda "LoverBoy" a devenit, în ultimii ani, principala metodă de racolare a victimelor care sunt exploatate sexual atât în ţară, cât şi în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, prin această metodă, traficanţii de persoane le determină pe femei să se îndrăgostească de ei şi apoi le obligă să se prostitueze.

"În Europa, cele mai multe victime exploatate sexual provin din România şi Nigeria, iar în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad principala metodă de racolare folosită este "LoverBoy". Anul trecut, 70% din victimele din vestul României exploatate sexual au fost racolate prin această metodă", a afirmat coordonatorul Centrului Regional Timişoara din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, Laurenţiu Dincă.

Rafaela Hilario Pascoal este din Portugalia şi lucrează ca voluntar în cadrul Centrului Regional Timişoara, unde se ocupă de victimele traficului de persoane care sunt şi mame.

"În România, unde metoda de racolare "LoverBoy" este tot mai folosită, e important să studiem problema victimelor care au copii, care sunt folosiţi ca metodă de ameninţare, de constrângere. După intrarea României în Uniunea Europeană, posibilele victime au fost mai informate, iar racolatorii au început să folosească alte metode, astfel că s-au orientat pe constrângerea psihologică, ameninţând copiii victimelor şi pe metoda "LoverBoy"", a afirmat Rafaela Hilario Pascoal.

În cadrul aceleiaşi întâlniri de lucru, Adi Bodnar, reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, a declarat că majoritatea victimelor exploatate sexual provin din familii sărace şi de la sate.

Mai multe articole despre:
Nigeria România victime sexuale